Eko-Okullara Hoşgeldiniz

Eko-Okullar Nedir ?

Eko-Okullar Programı, okul öncesi ile ilk ve orta okullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar.

Üye Girişi (Mevcut Üyeler İçin)

Şifrenizi mi unuttunuz ?

Üye değil misiniz?

Siz de okulunuzu internet sitemize üye yaparak Eko-Okullar Programı'na dahil edebilir, okulunuz için Yeşil Bayrak almaya hak kazanabilirsiniz.

Üye olmak için tıklayınız


Eko-Okullar İçin TBMM Parkında Dendroloji ve Ekolojik Eğitim Çalışması Başladı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Parkındaki biyolojik çeşitliliğin (100’den fazla ağaç, ağaççık ve çalı grubu), drama ve eğitici oyunlarla tanıtılması amacıyla; doğa, çevre ve biyolojik çeşitlilik konularında eğitim alan Eko-Okul öğrencilerine yönelik Ekolojik Tur Etkinliği Mayıs-Haziran ayları boyunca yapıldı ve Ankara’da yer alan 32 Eko-Okuldan toplam 560 öğrenci ekolojik tur etkinliğine katıldı.

  

Çevreye duyarlı ve aynı zamanda Eko-Okul Programı’na dahil olan okulların öğrencilerine yönelik bir uygulama sahası niteliği taşıyan ve yaklaşık 2 saat süren etkinlik kapsamında; meclis bahçesindeki ağaçlar, ağaçcık ve çalı türleri, anavatanları, tohumları, yetiştirme koşulları, insan yaşamındaki etkileri, mitolojik öyküleri, Anadolu Kültüründeki yeri vb. konulara yer verilmekte, program çeşitli drama ve doğa oyunları ile desteklenmekte ve çocuklar doğada topladıkları yaprak, kozalak, kuru dal, tohum vb. malzemelerle kendi tasarımlarını yapmaktadırlar.   

  

Nisan 2016’da TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı bünyesinde başlatılan eğitimin yürütücülüğünü yapan ve uygulayan kişi ekolojik tur rehberi Güller Koç’tur. Eğitim pilot dönemde Ankara Eko-Okullarını kapsasa da yeni eğitim-öğretim yılında tüm Türkiye Eko-Okullarını kapsayacak, öğrencilerin doğanın döngüsünü izlemeleri ve gözlem yapabilmeleri açısından her ay ve her mevsim devam edecektir.