Eko-Okullara Hoşgeldiniz

Eko-Okullar Nedir ?

Eko-Okullar Programı, okul öncesi ile ilk ve orta okullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar.

Üye Girişi (Mevcut Üyeler İçin)

Şifrenizi mi unuttunuz ?

Üye değil misiniz?

Siz de okulunuzu internet sitemize üye yaparak Eko-Okullar Programı'na dahil edebilir, okulunuz için Yeşil Bayrak almaya hak kazanabilirsiniz.

Üye olmak için tıklayınız


Eko-Okullar Büyük Bitki Araştırma Projesi 2017-2018 Dönemi Kayıtları Açıldı

 
 
Toyota destekli Büyük Bitki Araştırma Projesi 2017-2018 eğitim-öğretim yılında da devam ediyor. Proje ile ilgili özet bilgileri aşağıda bulabilirsiniz. Türkçe çevirisi yapılmış olan detaylı proje bilgilerine ulaşmak için tıklayınız.
 
  • Projede, biyolojik çeşitlilik kapsamında okul bahçesi ve çevresinde yer alan bitki ve hayvan türleri (flora-fauna)üzerinde yoğunlaşılacaktır. 
  • Proje sürecinde katılımcı okullara incelenecek türler gönderilecek ve katılımcı okullardan belirtilen türler üzerinde yoğunlaşmaları istenilecektir.
  • 2017-2018 eğitim-öğretim yılında projeye sadece 9-10-11 yaş grubu öğrencileri  dahil olacaktır. Bu kapsamda 9-10-11 yaş grubunun okulları dışındaki okulların katılım formu göndermemelerini rica ederiz. 
* 9-10 yaş, araştırmacılar
 
* 10-11 yaş, bitki dedektifleri
 
  • Projeye dahil olan okulların sorumlulukları:

* Ulusal düzeyde kayıt olmak

* Çalışmalara tüm okul ve çevresini dahil etmek, birbirleriyle bağlantılı aktiviteler yapmak

* Okul ve çevresinde konu ile ilgili kampanya oluşturmak, çalışmaları takip edip ulusal koordinasyona etkinlik fotoğrafları ile beraber göndermek

* Biyolojik çeşitliliği korumak için çözüm önerileri bulup harekete geçmek
 
Projeye katılmak isteyen okullarımızın "Proje kayıt formu"nu bilgisayar ortamında doldurup en geç 15 Eylül Cuma 2017 saat 17:30'a kadar ekookullar@turcev.org.tr adresine e-posta ile göndermeleri, formun çıktısını ise okul müdürü imzaladıktan sonra aşağıdaki faks numarasına fakslamaları ya da tarayıcıdan geçirip göndermeleri gerekmektedir.  Eko-Okullar Programı kapsamındaki bir alt projeyi yürütebilmeniz için Eko-Okullar Programına da kayıtlı bir okul olmanız gerekmektedir.  
 
Not: Biyolojik Çeşitlilik Projesi Eko-Okullar Programı kapsamında dileyen okullarımızın katılacağı ve belirlenen türler üzerinde çalışılacak bir alt projedir. Bu kapsamda tüm okullarımız sene başında eylem planlarında belirtmiş oldukları konuyu çalışmaya devam edip, Büyük Bitki Araştırması Projesi’ne katılırlarsa bu proje kapsamında belirlenen türleri ayrıca çalışacaklardır.