Eko-Okullara Hoşgeldiniz

Eko-Okullar Nedir ?

Eko-Okullar Programı, okul öncesi ile ilk ve orta okullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar.

Üye Girişi (Mevcut Üyeler İçin)

Şifrenizi mi unuttunuz ?

Üye değil misiniz?

Siz de okulunuzu internet sitemize üye yaparak Eko-Okullar Programı'na dahil edebilir, okulunuz için Yeşil Bayrak almaya hak kazanabilirsiniz.

Üye olmak için tıklayınız


Global Action Days-2018

 
Okullarımız için zorunlu bir etkinlik olmamakla birlikte özellikle 2017-2018 eğitim öğretim yılında yapılan EKO-OKULLAR PROGRAMININ faaliyet fotoğrafları ve açıklamalı yazılarını Global Action Days Facebook sayfasından  https://www.facebook.com/groups/683208545141374/  paylaşabilirsiniz. 
 
Küresel Etkinlik Günleri-2018, herkesin modern dünyamızda daha sürdürülebilir olmaya yönelik eylemlerini aktif olarak paylaşması çağrısıdır. Global Action Days (GAD); FEE programlarını (Mavi Bayrak, Yeşil Anahtar, Eko-Okullar, Okullarda Orman, Çevrenin Genç Sözcüleri) yürüten katılımcıların yanı sıra, Dünyadaki sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak isteyen kişilerin etkinliklerini diğerleri ile paylaşmasını amaçlamaktadır.  
 
Yıl boyunca gerçekleştirilen etkinliklere dayanan Küresel Etkinlik Günleri-2018,  16-22 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleşecektir. 
20 Nisan 2018, FEE Genel Merkez, katılımcıların sosyal medya platformları üzerine gönderdikleri hikâyeleri paylaşacaktır. 
“Global Action Days” çevre için "güçlendirici gün" dür.
 
Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.
 
İsteyen okullar yaptıkları çalışmaların fotoğraf ve videolarını  açıklamaları ile hashtagleri kullanarak paylaşabilirler...