Eko-Okullara Hoşgeldiniz

Eko-Okullar Nedir ?

Eko-Okullar Programı, okul öncesi ile ilk ve orta okullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar.

Üye Girişi (Mevcut Üyeler İçin)

Şifrenizi mi unuttunuz ?

Üye değil misiniz?

Siz de okulunuzu internet sitemize üye yaparak Eko-Okullar Programı'na dahil edebilir, okulunuz için Yeşil Bayrak almaya hak kazanabilirsiniz.

Üye olmak için tıklayınız


Eskişehir Eko-Okulları Çevre Çocuk Meclisi Başkanını Seçti!

   Eskişehir Eko-Okulları Çevre Çocuk Meclisi 2018-2019 eğitim-öğretim yılı 10. Dönem 1. Çalıştayı ilkokul ve ortaokullardan 70 öğrenci ve 20 koordinatör öğretmenin katılımıyla 27.12.2018 tarihinde Tepebaşı Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı. Seçim sürecinde tam anlamıyla demokrasi şöleninin yaşandığı etkinliği veliler de izleyici olarak takip etti.

     Çalıştay, Bahçeşehir Koleji öğrencisi Neslihan Ersoy’un geçici meclis başkanı olarak yaptığı açılış konuşması ile başladı. Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Bahri Ağaoğlu, 1999 yılından bu yana destek verdikleri Eko-Okullar Programı ve Türkiye’de tek ve örnek olan “Çevre Çocuk Meclisi” çalışmalarının uzun yıllardan bu yana belediyelerinin destekleriyle yürütülmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

     Eko-Okullar İl Koordinatörü Nadir ERDEM 2017-2018 eğitim-öğretim yılı Eko-Okullar ve “Çevre Çocuk Meclisi” çalışmalarını sundu. Erdem sunumunda, on yıldır gerçekleştirdikleri Çevre Çocuk Meclisi Çalıştayları’nda çevre ve çevre sorunları adına önemli çalışmalar yürüttüklerini, 2018 yılında düzenledikleri kitap toplama kampanyası ile iki okulda Eko-Okullar Kütüphanesi kurduklarını, il içinde ve il dışında çok sayıda okulun kütüphanesine kitap desteğinde bulunduklarını belirtip 2018-2019 eğitim-öğretim yılında da LÖSEV’e destek kampanyaları düzenleyeceklerini söyledi.

     Meclis başkanlığına aday olan öğrencilerin propaganda konuşmaları meclis genel kurulu tarafından coşkuyla alkışlandı. Propaganda konuşmalarının ardından salona gelen Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç başkan adaylarına başarı dilediği konuşmasında Eko-Okullar çalışmalarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile paydaş olarak desteklediklerini, çevre sorunlarında farkındalık oluşturmak, çözümler üretmek için belediye meclis salonunda toplanan öğrencileri görmekten çok mutlu olduklarını belirtti ve özverili çalışmalarından dolayı öğrenci ve onlara destek veren öğretmenlere teşekkür etti.

     Meclis Başkanlığı seçiminde oy verme tam bir demokrasi şölenine sahne oldu. Oylamanın ardından, sandık kurulu oy sayım ve dökümünü yaparken çalıştayın bir diğer etkinliğine geçildi. Başkan Ahmet Ataç öğrenci ve öğretmenlerle birlikte oluşturulan yeni yıl ağacına 2019 yılı dileklerini astı. Dileklerden bazıları; “Ülkemiz ve dünya için barış ve huzur”, “doğal kaynaklarımızın israf edilmemesi”, “yeni yılda yeni fidanlar dikerek ormanlarımızın çoğaltılması”, “insanların çevreye verdikleri zararların farkına varması ve ivedilikle telafi etmesi”, “daha temiz, güvenli ve yaşanabilir bir dünya”, “insanların da doğa kadar cömert olması”, “hayvanlara şiddetin olmaması”, “hayvan sevgisinin çoğalması”, “termik santral kurulmaması”, “küresel ısınmanın azalması”, “iklimin normale dönmesi” idi.

     Oylama sonuçları, geçici meclis başkanı Neslihan Ersoy’a ulaştığında salonda hoş ve heyecan dolu sessiz bir bekleyiş gözlendi.  Meclis başkanlığına Bahçeşehir Koleji öğrencisi Fazıla Uğur, başkan yardımcılıklarına Özel Etkin Kolej Ortaokulu’ndan Ahmet Kaan Yurdakul, Ahmet Sezer Ortaokulu’ndan İremgül Kara, Özel Çağdaş Okulları Ortaokulu’ndan Gülderen Soyiç seçildiler.

     Meclis başkanı yaptığı teşekkür konuşmasının ardından Çevre Çocuk Meclisi 10. Dönem faaliyet programını okudu. Okunan program meclis genel kurulu tarafından oy birliği ile kabul edildi. Başkan Neslihan Ersoy meclis salonunu kendilerine açan Tepebaşı Belediye başkanı ve çalışanlarına, Eko-Okullar İl Koordinatörü Nadir Erdem ve okul koordinatörlerine desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti ve 2019 yılının başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya, sağlık, mutluluk, barış ve kardeşlik dolu günler getirmesi dilekleriyle çalıştay oturumunu kapattı.