Eko-Okullara Hoşgeldiniz

Eko-Okullar Nedir ?

Eko-Okullar Programı, okul öncesi ile ilk ve orta okullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar.

Üye Girişi (Mevcut Üyeler İçin)

Şifrenizi mi unuttunuz ?

Üye değil misiniz?

Siz de okulunuzu internet sitemize üye yaparak Eko-Okullar Programı'na dahil edebilir, okulunuz için Yeşil Bayrak almaya hak kazanabilirsiniz.

Üye olmak için tıklayınız


2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Yeşil Bayrak Ödül Töreni Ankara’da Gerçekleştirildi !

 

     Sürdürülebilir bir çevre için erken yaşta çevre bilinci oluşturulmasını amaçlayan uluslararası Eko-Okullar Programı kapsamında “Yeşil Bayrak Ödülü” almaya hak kazanan okullarımız 18.05.2019 günü CerModern Sanatlar Merkezi'nde (Ankara) düzenlenen törenle ödüllerine kavuştular.

  

 

     Ödül törenine; Ankara İl Milli Eğitim Şube Müdürü Müberra Özyılmaz, Vakfımız Genel Müdürü Murat Yiğitol, Eko-Okullar Ulusal Koordinatörü Aynur Çimenci, Eko-Okullar Ulusal Koordinatör Asistanı Çiğdem Tunalı ile Türkiye’nin dört bir yanından Yeşil Bayraklarını almak için gelen 100’den fazla koordinatör öğretmen, öğrenci, idareci ve veli katılmıştır.  

     2018-2019 eğitim-öğretim yılında 445 Eko-Okulumuz Yeşil Bayrak ödülüne hak kazanmış olup, önceki yıl ödülü devam etmekte olan okullarla beraber toplam Yeşil Bayraklı okul sayımız 814’e ulaşmıştır. Bu sayı, okullarımızın Eko-Okullar Programı'na verdiği önemi ve Program'ın başarısını göstermektedir.

 

     Eko-Okullar Programı 1995 yılından buyana ülkemizde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda uygulanmakta olup ortaokullar, ilkokullar ile okul öncesi eğitim kurumları tarafından yürütülmekte, Program kapsamında yapılan farklı çalışmalarla çocuklarda çevre bilinci oluşturulması amaçlanmaktadır. Uluslararası alanda 67 ülkede uygulanmakta olan Eko-Okullar Programı, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı sonunda ülkemizde 1087 okulda (anaokulu, ilkokul ve ortaokul) uygulanmaktadır. Eko-Okullar Programı kapsamında, çevre konusunda yaptıkları çalışmalarında başarılı olan okullara, 2 yıl süreli Yeşil Bayrak Ödülü verilmektedir. Bu ödül aynı zamanda ilgili okulun çevreye duyarlı bir okul olduğunu gösteren uluslararası bir eko-etikettir.

     İki yıl boyunca özveri ile çalışıp daha güzel, yeşil ve yaşanabilir bir Dünya için çaba sarf eden tüm öğretmen, öğrenci ve idarecilerimize teşekkür eder, Yeşil Bayraklarının her zaman dalgalanmasını dileriz.