Eko-Okullara Hoşgeldiniz

Eko-Okullar Nedir ?

Eko-Okullar Programı, okul öncesi ile ilk ve orta okullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar.

Üye Girişi (Mevcut Üyeler İçin)

Şifrenizi mi unuttunuz ?

Üye değil misiniz?

Siz de okulunuzu internet sitemize üye yaparak Eko-Okullar Programı'na dahil edebilir, okulunuz için Yeşil Bayrak almaya hak kazanabilirsiniz.

Üye olmak için tıklayınız


Uzaktan Eğitim Sürecinde Eko-Okullar Programı ile İlgili Gelişmeler !

 

Yaşadığımız küresel salgın sürecinde sizler gibi bizler de çalışmalarımızı evden yürütüyor ve yeni sürece adapte olmaya çalışıyoruz.  Bu kapsamda bir yandan ulusal ve uluslararası paydaşlarımızla süreci nasıl yöneteceğimize dair çalışmalar yaparken bir yandan da çevre eğitimi çalışmalarımızı sekteye uğratmayacak ve okullarımızı mağdur etmeyecek farklı çözümler üzerinde çalışıyoruz. 

Uzaktan eğitim süreci içerisinde Eko-Okullar Programı ile ilgili olarak meydana gelen-gelebilecek gelişmeleri sizler için bir kaç başlık altında toplamak istedik:

Bilindiği gibi Yeşil Bayrak başvuru dosyaları 10 Subat-6 Mart tarihleri arasında başvuru zamanı gelen okullar tarafından hazırlanmış ve bizlere ulaştırılmıştı. Bu kapsamda dosyalar titizlikle incelemekte ve sonuçları her yıl olduğu gibi yine Mayıs ayı sonunda açıklamayı planlamaktayız. Yeşil Bayrak başvuruları kapsamında yaptığımız fiziki okul ziyaretleri, bu yıl için, seçeceğimiz okul koordinatörlerine uzaktan bağlanarak (skype, zoom vb. araçlar ile) görüşme seklinde yerine getirilecek. 

Her yıl büyük bir heyecan ve mutlulukla bir araya gelerek düzenlediğimiz ve süreç sebebiyle bir kısmını iptal etmek zorunda kaldığımız sergi, şenlik, ödül töreni vb. etkinliklerimizi gerçekleştirme ihtimalinin doğması halinde sizleri yine e-posta ve diğer iletişim kanallarımız (internet, twitter, facebook, instagram sayfalarimiz) aracılığı ile bilgilendireceğiz.

Eko-Okullar Programı kapsamında eylem planlarınızda yer alan ve 2.dönem yapmayı planladığınız etkinliklerinizin bir kısmının hayata geçirilemeyeceğini öngörmekle beraber, öğretmenlerimizin çevre koruma ve bilinçlendirme çalışmalarına, hem evde yapacakları tasarruf ve dönüştürdükleri çevre dostu tüketim alışkanlıklarıyla hem de uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerini çevre dostu davranışlara yönlendirerek katkı sağlayabileceklerine inanıyoruz. Bu kapsamda,  okullarımızın Haziran ayı içerisinde yükleyecekleri II. dönem sonu raporlarında, çalıştıkları temel çevre konusu ile ilgili olarak uzaktan eğitim sürecinin başladığı tarihe kadar yaptıkları çevre eğitimi etkinlikleri ve bu sürecin başlamasından sonra yapılması mümkün olan çalışmaların belirtilmesi gerekecektir.

Sorularınız için bizlere e-posta ve cep telefonumuz aracılığı ile her zaman ulaşabilirsiniz. Bizler de sizleri gelişmeler ile ilgili olarak bilgilendirmeye devam edeceğiz.