Eko-Okullara Hoşgeldiniz

Eko-Okullar Nedir ?

Eko-Okullar Programı, okul öncesi ile ilk ve orta okullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar.

Üye Girişi (Mevcut Üyeler İçin)

Şifrenizi mi unuttunuz ?

Üye değil misiniz?

Siz de okulunuzu internet sitemize üye yaparak Eko-Okullar Programı'na dahil edebilir, okulunuz için Yeşil Bayrak almaya hak kazanabilirsiniz.

Üye olmak için tıklayınız


2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Yeşil Bayrak Ödülü Sonuçları Belli Oldu!

 

 

2019-2020 eğitim-öğretim yılında 40 ilden okullarımız Yeşil Bayrak başvurusunda bulunmuş, yapılan incelemeler sonucunda 415 okulumuz daha Yeşil Bayrak almaya hak kazanmıştır. 2019-2020 eğitim-öğretim yılı sonunda ülkemizde toplam 859 okulda Yeşil Bayrak dalgalanmaktadır. Yeşil Bayrak Ödülüne hak kazanan okulların listesine ulaşmak için tıklayınız.

Not: Yeşil Bayrak Ödülü 2 yıl boyunca geçerli olup, ikinci yıldan sonra bayrağın asılabilmesi için okul tarafından konu değiştirilerek Program'a devam edilmesi ve ikinci yıl ödül yenileme başvurusunda bulunulması gerekmektedir.

Program kapsamında özveri ile çalışıp daha güzel, yeşil ve yaşanabilir bir Dünya için çaba sarf eden tüm öğretmen, öğrenci ve idarecilerimize teşekkür eder, Yeşil Bayraklarının her zaman dalgalanmasını dileriz.